Suroviny:
korpus: 200g maslové sušienky
125g masla
krém: 500g mascarpone
250ml smotany na šľahanie
300g bielej čokolády
vanilková esencia 1 kávová lyžička
poleva : 100g mliečnej čokolády
140ml smotany na šľahanie
za ozdobenie: kocka bielej čokolády
jahody
Postup:
Sušienky rozdrvíme v mixéri a zmiešame s rozpusteným maslom. Túto zmes natlačíme na spodok formy o priemere cca 21cm. Kým si pripravíme krém, korpus dáme do chladničky stuhnúť.
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli spolu so šľahačkou, nemiešame, necháme ju voľne roztápať. Keď sa čokoláda rozpustí, pomiešame ju a necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s mascarpone do krému ale nešľaháme dlho aby sme to neprešľahali. Do zmesi pridáme vanilkovú esenciu a vychladnutú čokoladu. Zamiešame a navrstvíme na korpus.
Vložíme opäť do chladničky. Následne urobíme polevu. Čokoládu si rovnako ako tú predošlú dáme so smotanou rozpustiť do vodného kúpela. Pomiešame a vychladnutú nalejeme na cheesecake. Po stuhnutí dozdobíme hoblinami bielej čokolády a jahodami.